Okruhová elita v Brně. Masarykův okruh o víkendu hostí hned 19 automobilových závodů

Silné GT automobily, agilní cestovní vozy a ohlušující formulové monoposty. Na Masarykově okruhu v Brně se tento víkend 4. a 5. září představí okruhová elita střední Evropy, kterou doplní šampionát formulových vozů BOSS GP. Vrchol automobilové sezóny se může uskutečnit s plnohodnotnou diváckou účastí.

Navzdory přetrvávajícím opatřením proti šíření nemoci Covid-19 je možné nabídnout fanouškům plnohodnotný divácký servis. „Moc mě těší, že návštěvníkům můžeme poskytnout standard, na který jsou dlouhodobě zvyklí. Loni jsme například museli nechat uzavřený paddock, ale letos bude pro diváky přístupný. Fanoušci tak mohou vkročit přímo do centra dění a prohlédnout si závodní vozy z bezprostřední blízkosti,“ popisuje organizaci závodního víkendu předsedkyně představenstva Automotodromu Brno Ivana Ulmanová. Volně přístupná bude i terasa nad boxy, ze které je výhled na celou cílovou rovinku závodní trati.

Jak nařizují vládní opatření, návštěvníci pro účast na závodech budou muset doložit jeden z dokladů, který prokazuje jejich bezinfekčnost.

Boj o body do závěrečné fáze sezóny

Pro účastníky podniku středoevropské okruhové zóny je následující víkend příležitostí, kdy ještě mohou zahýbat celkovým pořadím v šampionátu před finální fází sezóny. Předběžné startovní listiny slibují účast více než 200 závodních vozů v celkem 19 jednotlivých kláních. „Diváci se mohou těšit na napínavé závody atraktivních tříd, očekáváme silnou účast tuzemských závodních stájí. Kromě tradičních sprintů vypisovaných na 25 minut je na programu i hodinový vytrvalostní závod, který prověří formu pilotů,“ komentuje závodní víkend manažerka akce za Automotodrom Brno Jana Božková. Tyto závody doplní nostalgický šampionát HAIGO, do kterého odstartují historické cestovní vozy a formule.

Ohlušující výkon formulových monopostů

Tradičním vrcholem závodního víkendu Masaryk Racing Days je šampionát BOSS GP, ve kterém startují formulové vozy včetně bývalých monopostů F1. Na Masarykův okruh dorazí držitel oficiálního traťového rekordu Ingo Gerstl s vozem Toro Rosso STR1 z roku 2006. Na startovní rošt se postaví také F1 Benneton B197 a plejáda dalších ikonických formulových vozů.

Jednodenní a víkendové vstupné si návštěvníci mohou pořídit na pokladnách Automotodromu Brno v době konání akce. K dispozici bude velkoplošná obrazovka naproti sedadlovým tribunám. Pro cestující z Brna bude zdarma v provozu speciální linka MHD č. 400 odjíždějící z Mendlova náměstí.